FCK B-00 voitti Helsingin ja Uudenmaan piirin P17 Futsal-sarjan
Julkaistu: 13.03.2017 00.00

FCK B-00 voitti Helsingin ja Uudenmaan piirin P17 Futsal-sarjan

Kuvan pelaajat vasemmalta oikealle; Ylärivi; Markus Bardzinski, Samuel Sundström, Venni Nyrhivaara, Benjamin Takko, Jonatan Moberg ja Otto Salminen. Alarivi: Jyri Hammar, Joonas Sillanpää, Oskari Mättö, Mikke Friman, Juuso Häikiö sekä Jeri Kyyhkynen. Kuvasta puuttuvat Olli Inkilä ja valmentaja Michael Bardzinski.

Helsingin ja Uudenmaan piirin P17-futsalsarja alkoi marraskuun 2016 alussa ja päättyi viime suununtaina, eli 12.3.2017. Kesällä jalkapallon P16-piirisarjassa loistavasti hopealle yltänyt FC Kapina lähti pelaamaan talven futsal-sarjaa ilman kilpailullisia tavoitteita. Kaikkiaan sarjassa pelattiin kahdeksan peliä, joista tuloksena oli kuusi voittoa ja kaksi tappiota. Kapinalla oli lopulta 38 tehtyä maalia ja 16 päästettyä, eli maalierolukema oli +22. Juuso Häikiö oli koko sarjan maalipörssin kakkonen huikealla 17 maalilla!

"Joukkueessamme oli 13 pelaajaa, joista viisi ei ollut aikaisemmin pelannut futsalia. Kaikki pelaajat saivat kuitenkin peleissä vastuuta. Futsal kehittää jalkapallossa tarvittavaa tekniikkaa ja nopeaa syöttöpeliä, siksi se tukee erinomaisesti jalkapalloilijoiden talviharjoittelua", toteaa joukkueen valmentaja Michael Bardzinski.

Joukkueiden taso sarjassa oli hyvä. Varsinkin FC Viikingit tiedettiin etukäteen vahvaksi joukkueeksi, ja lopullista sarjasijoitusta jouduttiin jännittämään viimeiseen peliin asti. "Tiesimme, että jos voittaisimme viimeisellä kierroksella Korson Palloseuran (KoPSe) reiluin luvuin, olisi Viikkareiden voitettava omat jäljellä olevat pelinsä myös isoin lukemin," kertoo valmentaja Bardzinski, ja jatkaa: "viimeinen pelimme oli hyvä, ja pojat tekivät kahdeksan maalia päästämättä yhtään. Ensimmäisen puoliajan jälkeen tilanne oli meille 3-0, ja jatkamalla omaa hyvää peliä vastustajan hermoilusta välittämättä pystyimme vielä lisäämään maalisaldoa viidellä osumalla."

Toiseksi sijoittunut itähelsinkiläinen FC Viikingit siis lähti omiin peleihinsä takaa-ajoasemasta, ja he voittivatkin molemmat jäljellä olevat ottelunsa, tehden kahdessa viimeisessä pelissä yhteensä 15 maalia. Joukkueet päätyivät sarjataulukossa tasapisteisiin, mutta FC Kapina oli lopulta kuitenkin vahvempi niukalla kahden maalin erolla.

"Sarjavoitto on joukkueelle palkinto erinomaisesta joukkuepelaamisesta ja periksiantamattomuudesta. Joukkueen vahvuus on myös loistava joukkuehenki", summaa Michael Bardzinski.

B-junioreiden kausi jatkuu futsalin päätyttyä jalkapallolla. Joukkue tulee pelaamaan futista B17 kolmosessa, ja on asettanut tavoitteeksi sarjanousun syyskaudelle. Ennen huhtikuun lopulla pelattavaa ensimmäistä sarjapeliä joukkueella on vielä edessä harjoitusottelut karjaalaista BK-46:tta ja nurmijärveläistä NJS:ää vastaan, sekä harjoitusleiri Tallinnassa, jossa kohdataan kaksi virolaista joukkuetta.

Kuvakaappaus lopullisesta sarjataulukosta. (Lähde: https://www.palloliitto.fi/uusimaa/pelitoiminta/tu...)

Teksti: Tomi Eskola/Michael Bardzinski. Kuva: Michael Bardzinski.

Seuran uusimmat