Kooste 07:n Opel-liigasyksystä
Julkaistu: 28.09.2017 00.00

Nollaseiskat pelasivat kahdella joukkueella kaikkiaan 29 ottelua heinäkuun ja syyskuun välisenä aikana, harjoitusottelut ja yksittäiset turnaukset mukaan lukien. Kuten keväällä, myös syksyn pääsarja oli Opel-liiga. Alla on kooste kaikista aiemmin julkaistuista syyskauden Opel-liigapelien otteluraporteista.

18.8.2017 FC Kapina Punainen - KelA Musta 4-1 (1-0)

Nollaseiskojen punaisen joukkueen Opel-liigakausi avattiin Mäntsälän harkkanurmella puolipilvisenä, mutta elokuisen lämpimänä perjantaina. Kapina oli alusta alkaen hyvin pelissä mukana, mutta ei vastustajajoukkue KelA silti helpolla päästänyt. KelA:n suoraviivainen hyökkäyspeli tuotti parikin vaarallista maalipaikkaa. Ensimmäisen puoliajan maalista vastasi kuitenkin FC Kapina!

Kotijoukkueen puolustuksessa Joonas ja Joel pelasivat erinomaisesti. Hyökkäyksessä pari kertaa päästiin hyvin juoksemaan pystyyn ja edettiin parilla laadukkaalla syötöllä kentän läpi, kun taas ajoittain palloa "hierottiin" omalla puolustusalueella vähän turhankin pitkään eikä lähdetty liikkeelle. Kapinan peli suoraviivaistui toisella puoliajalla, ja tämä näkyi lopputuloksessa. Vastustaja KelA prässäsi alussa kovaa ja lisäsi prässiä taas ottelun loppua kohti, mutta vastustajan maalimäärä jäi yhteen. Joonas sai ansaitusti ottelun vihreän kortin.

18.8.2017 FC Kapina Musta - KoPSe P07 Skotlanti 5-3

FC Kapina E-07 Musta aloitti Opel-liigakauden vahvasti kotinurmella. Edellisenä viikonloppuna pelatun valmistavan HJK-turnauksen aikana löytynyt tsemppi tuntui jatkuvan, ja peli kulki jokaisen osalta hyvällä asenteella! Puhuttiin että edetään laitojen kautta pystysyötöillä kohti maalialueen keskustaa, ja tämä suunnitelma toimikin ekalla puoliajalla loistavasti. Puolustuspelin organisoinnissa on kenties vielä hieman harjoittelun varaa, mutta olihan tämä voitto hieno kauden aloitus! Oskari palkittiin vastustajajoukkueen viirillä hyvästä pelistä.

24.8.2017 IVU - FC Kapina Musta 3-1

Itä-Vantaan Urheilijat 07 kohtasi FC Kapina E-07 Mustan Rajakylän hiekkakentällä. Kapinan peliesitys oli hyvä ensimmäisellä puoliajalla, pelaajat tiesivät paikkansa ja syöttöpeli toimi! Toisella puoliajalla peli hyytyi, taisi olla että kunto vähän loppui. Palloa pyrittiin edelleen liikuttelemaan syöttelemällä, mutta ne jäivät harmillisen lyhyiksi. Vastustaja kärkkyi hyvin ja onnistui tekemään maalit puolustuksen virheistä. Lukas auttoi hienosti sekä hyökkäyksissä, että puolustuksessa. Erityismaininta vielä Jarille joka saatiin paikkaamaan valmennustiimiä, hän teki hyvää työtä ja piti joukkueen tsemppiä yllä loppuun saakka!

24.8.2017 SV Gul - FC Kapina Punainen 0-10 (0-2)

Sibbo Vargarna 07 Gul ja FC Kapina E-07 Punainen kohtasivat Opel-liigaottelussa Söderkullan tekonurmella koleahkon tuulisessa alkusyksyn säässä. Pelin alku oli tasaista ja ajoittain jopa SV:n hallinnassa. Kapina ei oikein saanut peliin riittävästi leveyttä eikä tehnyt esimerkiksi puolenvaihtoja aktiivisesti, ja yritykset sumputtuivat keskialueelle. Lauri teki ottelun avausmaalin, ja tauolle mentäessä tilanne oli 2-0, maali syntyi hienon syöttökuvion päätteeksi, Joona taisi olla "maalaaja". Aarni koetteli yläriman kestävyyttä kauempaa laukomallaan pallolla. Kaksinkamppailut olivat aika tasaisia, ja SV:llä oli varsinkin puoliajan alussa pari hyvää hyökkäystä.

Toiselle puoliajalle Kapinan valmentaja ohjeisti laskemaan vähän tempoa ja miettimään rauhassa, miten edetään. Syöttelypeli alkoi toimia, puolenvaihtoja tehtiin ja leveyttä lisättiin. Palloa saatiin paremmin kohti maalialuetta ja kohta peli oli jo 4-0. Vastustajalla ei ollut vaihtomiehiä ja se alkoi näkyä. SV:n valmentajat kyllä tsemppasivat hienosti omiaan ja Kapina teki pari kokoonpanomuutosta, mutta pelaajat taisivat ennemminkin digata tästä vaihtelusta, koska vauhti senkun kiihtyi. Myös fyysisen koon etua oli vähän enemmän Kapinalla, ja tämä näkyi loppupelin kaksinkamppailuissa kun palloa tavoiteltiin rohkeammin, toki puhtaasti taklaten kuitenkin.

Loppupeli oli siis Kapinan näytöstä, maaleja syöttivät ja tekivät vuoron perään niin Lauri, Aleksi, Veeti, Aarni kuin Aksukin. Vili ja Joona antoivat hyviä maalisyöttöjä. Valmentaja nosti palautteessaan esiin maalialueen oivaltavat seinäsyötöt. Pelinohjaajan pilli puolestaan havainnoi pelin aikana että pari kertaa maalintekotilanteissa oltiin paitsiossakin. Maalivahti Joel antoi kommentin että oli vähän tylsä peli, koska palloon pääsi koskemaan vain pari kertaa koko toisen puoliajan aikana. Kalle teki hyvää työtä puolustuksessa, ja nappasi pelistä viirin!

1.9.2017 FC Kapina Musta - JäPS Valkoinen A 2-0 (1-0)

FC Kapina Musta kohtasi JäPS Valkoinen A:n harkkanurmella aurinkoisen lempeässä alkusyksyn säässä. Välillä tuntui että molempien joukkueiden pelisuunnitelma perustui enenevästi juoksuun ja pallon kuskaamiseen, joten valmentaja peräänkuulutti omilta pallosta luopumista aiemmin, ja aktiivisempaa syöttelyä. Aaron onnistui maalinteossa ensimmäisellä puoliajalla ja Miko toisella - ensin kunnon tykki ylärimaan, ja sen jälkeen varma sijoitus paluupalloon, näyttävä maali! Sirli sai vihreän kortin. Joukkue aloitti peli vähän löysäillen, mutta löysi taas hienosti hyvän asenteen ottelun loppua kohden!

1.9.2017 FC Kapina Punainen - VJS T06 5-1 (2-0)

FC Kapina Punaisen Opel-liigaottelu pelattiin alkusyksyn lempeän auringon alla Urheilupuiston harkkanurmella. Pojat taisivat ennakolta lähteä ikäänkuin "takki auki" otteluun kun vastassa oli tyttöjoukkue, mutta saivat nopeasti huomata että näitä "likkoja" vastaan sai pelata tosissaan! VJS T06 syötteli aktiivisesti ja sai hyviä hyökkäyksiä, mutta myös Kapina puolusti hyvin. Vihreän kortin saanut maalivahti Jester pelasi hyvän pelin, vaikka tositoimiin ei jouduttukaan montaa kertaa. Vierasjoukkueen ainokainen maali syntyi rivakasta vedosta suoraan yläkulmaan, sitä oli aikamoisen mahdoton torjua. Pelin lopuksi valmentaja peräänkuulutti edelleen lisää leveyttä, ja kehotti miettimään aktiivisemmin vaihtoehtoja sen sijaan, että palloa puretaan aina keskelle jos tulee kiire päästä siitä eroon.

Kiinnostaisiko futis harrastuksena? FC Kapinan 2007-syntyneisiin (tai toki myös muiden ikäluokkien juniorijoukkueisiin) mahtuu kyllä mukaan, tsekkaa lisätietoja joukkueen esittelysivulta: Tervetuloa E-07:n sivuille!

7.9.2017 FCFJ Sininen - FC Kapina Musta 0-6

FC Kapina E-07 Musta ja FCFJ Sininen kohtasivat sateisessa säässä Porvoon pallokentän tekonurmella. Joukkueelle ei oikein tällä kertaa maistunut seuraavien jalkapallon osa-alueiden kunnollinen suorittaminen: juokseminen, syöttäminen, kuljettaminen, torjuminen, kommunikointi kentällä tai valmentajan ohjeiden kuuntelu. Tämä näkyi lopputuloksessa, olosuhteita ei asiasta kannata syyttää.

7.9.2017 HyPS Sininen - FC Kapina Punainen 4-2 (4-1)

HyPS Sininen isännöi FCK E-07 Punaista Hyvinkään Perttulan nurmilla. Ennen ottelua moni pelaajista maanitteli sateista säätä ja kenttää, mikä oli turhaa sillä kenttä ei todellakaan ollut mikään perunapelto tai mutalammikko, eikä vettäkään satanut kaatamalla - ja olosuhteet olivat samat myös vastustajalle, silti he yrittivät enemmän.

Ensimmäisen minuutin ajan peli näytti hyvältä, sitten alkoi pienen sateen ohella vähitellen pyryttää jo henkistä lunta tupaan vierasjoukkueelle. Periaatteessa Kapina pelasi näennäisen hyvin ja voitti kaksinkamppailuita, mutta pelaajat olivat huonosti sijoittuneet, eivät liikkuneet aktiivisesti ja syötöt menivät välillä minne sattuu ilman suunnitelmallisuutta, haltuunotot olivat toisinaan luokattomia, puhetta ei kuulunut ja niin edelleen. Kunnollisia hyökkäyksiä ei Kapinan toimesta siis syöttelemällä oikein saatu aikaan.

HyPS:in pelaajat olivat kookkaita ja ulottuvia yksilöitä, jotka blokkasivat hyvin pääpallot ja katkoivat syötöt. "Sit ryminää jätkät!" oli hyvä heitto vastustajan valmentajalta, ja niin tapahtui - HyPS:in hyökkääjät kärkkyivät ja hiipivät hyvin maalialueelle, jonne syötöt ja keskitykset löysivät välillä huolestuttavankin varmasti. HyPS myös peitti syöttölinjoja pallottomana aktiivisemmin, Kapinan pelaajat eivät aina hakeutuneet pois varjosta, tai levittäneet kunnolla peliään vaan pelasivat harmillisesti sumpussa. Laiturit olivat välillä tilanteista myöhässä.

Aarni vastasi kotijoukkueen molemmista maaleista, myös Veeti väläytteli paikoitellen hyvää yksilötaitoa kuljetuksissa ja harhautuksissa. Vihreän kortin sai Joona, joka pelasi eikä valitellut säätä tai kenttää. Peli olisi ollut jopa voitettavissa, jos olisi yritetty enemmän joukkueena hoitaa vaikka ihan vaan nuo yllä luetellut perusasiat kunnolla.

15.9. FC Kapina Musta - I-HK Valkoinen P07 2-0

Nollaseiskojen syyskuisen perjantai-illan ensimmäisessä Opel-liigapelissä FCK Musta kohtasi Itä-Hakkilan Kilvan P07 Valkoinen -joukkueen. Mustien peli oli aivan loistavaa. Lukas operoi hienosti keskikentän pohjalla, ja jakeli maagisia syöttöjä kuin Kroos konsanaan! Koko joukkue taisteli hienosti läpi pelin, ja otti makoisan voiton!

15.9. FC Kapina Punainen - JäPS T06 2-2

Punaisten perjantai-illan kotipeli harkkanurmella JäPS:in T06-kilpajoukkuetta vastatan alkoi tosi hyvin, pelattiin maltilla. Saatiin hyviä paikkoja luotua syötellen, mutta maalit jäivät uupumaan.

Periksiantamattomat tytöt pelasivat todella fyysistä peliä ja poikia alkoi hieman jännittää, joten ei ihan uskallettu mennä tilanteissa loppuun asti. Lopussa askel alkoi painamaan, joten johtoasema hukattiin kahteenkin kertaan, ja ottelun lopputulos oli tasapeli. Vain viisi pelaajaa joukkueesta jaksoi pelata koko ottelun läpi kentällä, mikä toki osin kertoo paitsi pelaajien kunnosta, myös pelin vauhdista ja fyysisyydestä.

21.9. KoPSe P07 Portugali - FC Kapina Punainen 1-3

FC Kapina Punainen kohtasi KoPSe:n Opel-liigakierroksella hienoissa puitteissa uudenkarhealla Jokivarren tekonurmella. Isännät olivat kentästä syystäkin ylpeitä, mutta tällä olosuhteet eivät siivittäneet heitä pelissä tarpeeksi kovaan nousuun, vaan vieraat veivät voiton!

Kapinan esitys oli kuitenkin pelillisesti huono. Oikein mikään ei kuvio onnistunut kunnolla, ja tempoa ei pystytty pitämään yllä. Syötöt ja haltuunotot olivat todella heikkoja. Lähestulkoon pelkkiä kaukolaukauksia yritettiin, ja maalit tehtiin käytännössä näistä tilanteista, rohkeus puuttui kunnolla maalille ajamisesta. Vastustajan maali tuli rangaistuspotkusta.

21.9. SV Blå - FC Kapina Musta 5-1

FC Kapina Musta kohtasi Sipoon "susijengin" Opel-liigatorstaina, noin viidentoista asteen syyssää oli ihan hyvä pelaamiseen. Ottelu hävittiin, mutta tulos ei kerro totuutta, sillä peli oli tosi tasaista. Kapinalla oli useita maalipaikkoja, yhden kerran ihan tolppaa hipoen, mutta ei se vaan mennyt sisään tällä kertaa. Pelaajat pääsivät kokeilemaan paljonkin totutusta poikkeavia paikkoja, mikä herätti hieman keskustelua, mutta pelin jälkeen eräskin tuumasi että "minähän pelasin ihan hyvin laitapakkina". Sirli sai viirin hienosta uurastuksesta, myös hyökkääjänä!

(Tsekkaa juttu Opel-liigan lopputurnausviikonlopun 23.-24.9. otteluista täältä: http://fckapina.fi/joukkueet/4095/uutiset/98435/tiukka-viikonloppu-opel-liigaa)

26.9. KoiPS Valkoinen 2 - FC Kapina Musta 6-2

FC Kapina Musta kohtasi Opel-liigan viimeisellä kierroksella KoiPS Valkoinen 2:n Havukosken tekonurmella hivenen koleassa syyssäässä. Kauden ehdottomasti paras peli oli säästetty loppuun! Matias teki ensimmäiset maalinsa Kapinan paidassa, ja kaikki muutkin olivat tosi hyvässä tikissä! Harmi, että joukkueen Opel-liigakausi päättyi tähän otteluun, hienoa että se päättyi voitollisesti. Nyt treenataan vielä lisää, ja seuraavaksi käännetään katseet talvisarjoihin!

29.9. FC Kapina Punainen - KeiKa Keltainen 6-1 (3-1)

Kaikki loppuu aikanaan, niin myös vuoden 2017 Opel-liiga. Kauniisti laskeva syysaurinko kultasi illan, kun nollaseiskojen syyskauden vihoviimeinen ottelu käynnistyi. Hepolan tekonurmella kohtasivat FC Kapina Punainen - KeiKa Keltainen. Ottelun alku oli tasaisen tunnusteleva. Miko kävi ensimmäisenä lähellä maalipaikkaa! Vierasjoukkue sai hyvän hyökkäyksen, ja meni johtoon! Kapina aloitti takaa-ajon ja Veeti vastasi kahdesta maalista. Kapinan syöttelypeli alkoi parantua, kuului puhetta ja liike oli hyvää. Maalivahti Jolle venyi tärkeään torjuntaan. Aksu viimeisteli puoliajan lopuksi 3-1 johtonumerot.

Toisella puoliajalla peli parantui entisestään. Lukke oli lähellä tehdä maalin! Joona laittoi 4-1, ja Veeti viimeisteli hattutempun eli 5-1, ja yritti vielä puskea neljännenkin. KeiKa sai toisella puoliajalla harvakseltaan paikkoja, se kuitenkin onnistui ajoittain sumputtamaan Kapinan puolustusta, paikkoja ei vain onnistuttu hyödyntämään. Kapina hyökkäsi reippaasti, ja Aleksi viimeisteli ottelun lopuksi lukemiksi 6-1!

Valmentaja kiitteli loppupuoliskon hyvää draivia, rohkeaa pallollista pelaamista ja uskallusta pelata myös alaspäin. Ottelun alussa tuntui että kierrättäminen puuttui ja edettiin laput silmillä aina samaa laitaa pitkin, lopussa löydettiin onneksi paljon muitakin hyviä ratkaisuja.

Nollaseiskat kiittää mielenkiinnosta, molemmilla joukkueilla alkaa nyt alkaa valmistautuminen talvisarjoihin!

Nollaseiskojen joukkue hakee sponsoreita.
Haluaisitko paikallisnäkyvyyttä tuotteillesi tai yrityksellesi?