Kapina 07:lle hopeaa Kauden päätösturnauksesta
Julkaistu: 02.10.2017 00.00

Kapina 07:lle hopeaa Kauden päätösturnauksesta

FC Reippaan järjestämä Kauden päätösturnaus pelattiin Lahdessa lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina. FC Kapina Punainen osallistui 07-ikäluokan haastesarjaan, ja poistui Mukkulasta pitkän päivän päätteeksi hopeamitalit kaulassa!

HJK Arabianranta Valkoinen - FC Kapina Punainen 2-0

Kapina aloitti Lahden turnauksen ensimmäisen pelin hermostuneesti, ja pian HJK laittoikin verkot heilumaan. HJK eteni pääsääntösesti laitojen kautta, ja pääsy boksiin vaikutti helponlaiselta. Vastustaja pelasi boksissa kurinalaisesti ja se tuotti tulosta, tosin toinen maali haiskahti jo hivenen paitsiolta. Kapinan peli kaatui pelaajien välisiin etäisyyksiin sekä liian vaikeisiin pitkiin syöttöihin, jotka HJK:n oli helppo katkoa. Keskikentän keskelle jätettiin toisinaan liian paljon tilaa - ja kuitenkin yrittiin pelata aina sinne keskelle, tai hakata samaa laitaa. Kaksinkamppailuissa oltiin varsin tasaväkisiä. Sirli taisteli peräänantamattomasti, Joel teki loistavan vastaantulon puolustustilanteessa. Aivan pelin lopussa Joona pääsi laukomaan vaparia lähellä HJK:n maalia. Laukaus kilpistyi pelaajiin, mutta tilanteen jälkeen palloa pelattiin vielä rangaistusalueen sisällä. Pelinohjaajan loppuratkaisu oli hivenen tyly - pilli soi juuri ennen kuin pallo saatiin maaliin, ja maalia ei enää hyväksytty! Vili sai pelistä vihreän kortin.

EPS Musta B Valkoinen – FC Kapina Punainen 1-5

Edellisen pelin jälkeen oli käyty herättävä palautekeskustelu, ja nyt lähdettiin uudella ilmeellä peliin. EPS laukoi pallon pelin alussa ylärimaan, mutta tästä ei säikähdetty! Kapina syötteli maltillisemmin, vastustaja puolestaan paineisti hyvin laitojen puolustusta keskikentällä. Tuulennopea Veeti pääsi kuitenkin läpi ja teki ottelun ensimmäisen maalin. EPS prässäsi ankarasti, ja sumputti puolustusta. Joel venyi suoranaiseen haamutorjuntaan! Vili teki näppärän kantapääsyötön. Aleksin ja Aksun kuljetukset toimivat, Vili teki lopulta 3-0 Aarnin ja Aksun kuvion päätteeksi. Aksu painoi seuraavaksi kaksi häkkiä. Tässä vaiheessa Kapinan peli näytti pirteältä ja pallo liikkui, mutta EPS jaksoi edelleen yrittää, teki hienon läpiajon ja pääsi viimeistelyssä lähimillään tolppaan! EPS laittoi parastaan, ja lopulta yritys palkittiin maalilla joka tuli ihan Kapinan omista virheistä, kun palloa jäätiin turhan pitkään pyörittämään omalle alueelle! Sirli sai tästä pelistä vihreän kortin.

TuPS Harmaa – FC Kapina Punainen 0-6

Alkusarjan viimeinen ottelu käytiin TuPS:ia vastaan. Keskikentän tehokaksikko Veeti ja Aarni aloittivat laitureina. Kapina hallitsi peliä alusta alkaen, Aleksi teki 1-0 maalin tolpan kautta, Veeti seurasi perässä. (2-0). TuPS sai pallon maaliin, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi. Pelin puolivaiheilla TuPS piristyi, mutta yritti edelleen ahkerasti keskeltä läpi. Aksu pisti 3-0, ja Miko 4-0! Mikolla oli toinenkin paikka! Eino teki hyvän, nopean pelinavauksen. Joona teki varmaotteisesti 5-0 ja niittasi pelin lopuksi 6-0. Veeti teki hienon kuljetuksen, veto meni vähän ohi! Vihreän kortin sai tehokkaasti pelannut Joonas. Valmentajan palautteessa mainittiin “yksinäisyys kentällä”, ja turhat kosketukset. Pakkien liike oli alussa hyvä. Vahvemmalla ja heikommalla jalalla pelaamisesta puhuttiin, samoin pallon suojauksesta ja kierrättämisestä.

Tässä vaiheessa oltiin jo vähän päät painuksissa ja odotettiin jatkopelien sijoitusta, sitten selvisi että maalierolla oltiinkin oman lohkon ykkösiä, ja päästiin tavoittelemaan kannua!

NJS Keltainen – FC Kapina Punainen 1-3

Nyt alkoivat tosipelit. NJS-ottelu käynnistyi heti tiukalla sykkeellä. Aleksi pääsi tuikkaamaan Veetin syötöstä 1-0. Aarni yritti vasurilla! NJS sai vaparin, ja puski komeasti pelin tasoihin (1-1). NJS piristyi, ja yritti vimmatusti. Aarni syötti Veetille joka laittoi 2-1. Aarni väänsi keskikentällä kuin minikokoinen Perparim Hetemaj konsanaan, harhautteli ja laittoi pallot eteenpäin omille. Aksu täräytti pienestä kulmasta 3-1! Maalivahti Vili torjui hienosti! NJS laukoi sivuverkkoon, ja kulmapotkutilanteessa sai jälleen vaarallisen tilanteen luotua puskemalla! Aarni yritti vielä kauempaa kunnon tykinlaukauksella, ja nappasi pelistä vihreän kortin. Puolustuksen pelinavaukset toimivat tässä pelissä paremmin. Valmentaja kehotti säästelemään paukkuja viimeiseen peliin.

HJK Malmi Sininen – FC Kapina Punainen 3-1

Lahden turnauksen viimeissä pelissä oli panosta, iso turnauspokaali kiilteli pöydällä varsin houkuttelevasti. Peli oli fyysistä, Kapinan maalivahti sai tehdä töitä. Eino antoi tykin laulaa! HJK:n ensimmäinen maali syntyi kerrassaan karmeasta alakerran pelaamisesta, palloa jäätiin jälleen kerran neppailemaan omalla alueella pelaajalta toiselle, vaikka se olisi pitänyt saada liikkeelle! Kapina alkoi pelata hermostuneesti. HJK pääsi läpi, mutta viimeistely meni vähän ohi. Aleksi pääsi tasoittamaan 1-1. HJK sai (hieman kyseenalaisen) rangaistuspotkun, ja meni 2-1 johtoon. Vierasjoukkueen 3-1 voittomaali syntyi varsin varmaotteisesta puskusta kulmapotkutilanteesta. Maalivahti Jolle pelasi loistavan loppupelin, HJK vyörytti hyvin laitaa pitkin ja pääsi turhan usein maalille asti. Aksu pääsi vielä yrittämään kavennusmaalia. Ottelun lopuksi Joona sai vihreän kortin. Oltiin poikki turnauksesta, se näkyi keskittymisessä ja tilanteiden pelaamisessa loppuun asti.

Vaikka ottelu hävittiin, kumpikaan joukkue ei hurrannut vaan loppusijoitusta odotettiin jännityksellä.. lopulta HJK pääsi nostelemaan pokaalia, taas kerran maalierolla – se oli hävinnyt jatkosarjan oman ottelunsa NJS:ää vastaan, jonka Kapina oli voittanut, mutta se oli myös tehnyt koko turnauksessa yhden maalin enemmän kuin Kapina.. vaikka kaikki annettiin kentälle kirkkain kruunu jäi siis tällä kertaa saamatta, mutta hieno turnaus pelattiin silti! Kun hopeamitalit saatiin kaulaan ketään ei juuri hymyilyttänyt, mutta eiköhän aika kultaa nämäkin muistot. Aksu sai ansaitusti joukkueen tsempparipalkinnon. Tämä on jalkapalloa parhaimmillaan, suuria tunteita ja hienoja tilanteita. Hyvä pojat (ja tytöt)!!

Turnauksen tarkempi tulospalvelu: https://cupdom.com/games/?319

Seuran uusimmat