Kooste nollaseiskojen Opel-liigasyksystä
Julkaistu: 22.10.2018 00.00

Opel-liiga on Keski-Uudenmaan alueen juniorijalkapalloliiga. Pelimuoto syksyn P11 Opel-liigassa oli 8v8 ja peliaika 2 x 25 minuuttia. Nollaseiskat osallistui Opel-liigaan kahdella joukkeella, joista molemmat pelasivat syyskaudella sarjan tasolla II.

Koska vastassa ovat pitkälti samat joukkueet kuin keväällä (kooste: https://fckapina.fi/joukkueet/4782/uutiset/104328/...), joukkueiden vierasotteluista suuri osa pelattiin Vantaalla. Myös Tuusulassa, Hyvinkäällä, Rajamäellä, Sipoossa ja Järvenpäässä pelattiin vierasotteluita kauden aikana.

Tämä artikkeli on koostettu aiemmin julkaistuista otteluraporteista.

* = kotiottelu

FC Kapina punaisen syyskausi lähti vauhdikkaasti käyntiin Hyvinkäällä, kun Opel-liigan ensimmäisen kierroksen ottelu pelattiin Martin Susia vastaan. Joona oli ottelussa liekeissä ja teki hienon puskumaalin. Joona vastasi myös seuraavasta maalista, joka oli ikäkausijoukkueen koko kauden 250. osuma!

Toisella kierroksella FCK Punainen otti yhteen TuPS:in joukkueen kanssa, joka oli edellisellä viikolla kotonaan kaatanut Mustan joukkueen. Ensimmäinen puoliaika oli tasaista tahkoamista, mutta toisella puoliajalla maalihanat aukesivat! Maaleista vastasivat Aaron, Joona ja toipilaasta hienon paluun pelikentille tehnyt Veeti! Valmentajan palautteessa mainittiin paikoitellen epätasainen esitys ja peräänkuulutettiin laitapelaajien aktiivisempaa liikettä mukaan nousuihin, mutta voitto maistui silti varmasti hyvältä.

SV Keltainen kohdattiin kauden kolmannella kierroksella kotiottelussa Mäntsälän harkkanurmella. Peli oli Kapinan hallinnassa alusta alkaen, pieniä nukahduksia toki tuli. Loppupuolella kokeiltiin hieman uusia pelipaikkoja,ja SV pääsikin peliin mukaan tehden kaksi maalia.

Seuraavalla viikolla FC Kapina matkasi Vantaan Koivukylään Opel-liigatiistain ottelukierroksen vierasotteluun. Joukkue oli hirmuvireessä ja voitti ottelun kieltämättä turhankin epätasaisin murskanumeroin. Positiivista on kuitenkin se, että onnistumisia tuli jollain tasolla jokaiselle. Parhaiten jäi mieleen hyvä pelisuunnitelman toteutus, sekä muutama hieno suoritus, esimerkiksi hyvät pallottoman pelaajan liikkeet linjojen taakse, takaviistoon keskitykset, sekä tietysti Aten ja Matiaksen erityisen hienot maalit - Atte sai pallon negatiivisessa peliasennossa, käänsi pallon oikealle jalalle ja veti takakulmaan! Matias puolestaan haki takaviistoon tulleen keskityksen, liikkui vastaan ja sijoitti pallon takakulmaan!

Viidennellä kierroksella edellisviikolla Mäntsälässä Mustan joukkueen vieraana käynyt NouLa Oranssi isännöi nyt Järvenpäässä Punaista joukkuetta. Tiivistettynä, meni hyvin. Pallo liikkui hyvin ja pelaajat tiesivät mitä tekivät. Alakerran kautta pyöritettiin peliä ja saatiin puolen vaihtoja aikaiseksi, niistä hyviä hyökkäyksiä.

Nollaseiskojen Punainen joukkue kohtasi kuudennella Opel-liigakierroksella RaKen Rajamäen nurmilla. Pelipäivä oli poikkeuksellisesti torstai. Liekö matkaväsymystä, mutta alkulämmittelyssä tempo vaikutti jo väsyneeltä ja sama jatkui pelissä. Pelitapa oli hukassa, ja kantavat pelaajatkin tuntuivat tekevän hätiköityjä ratkaisuja tilanteesta toiseen. Palloista ei juurikaan taisteltu, ja sitä myötä vastustajan pari nopeeta pelaajaa rankaisivat kolmella maalilla. Allu ja Joona tekivät Kapinan maalit. Tuloksena siis 3-2 tappio.

Toiseksi viimeinen "runkosarjan" ottelu pelattiin porvoolaisen FCFJ Sinisen kotinurmella syksyisen koleassa, mutta aurinkoisessa säässä. Lopputulos oli suosiollinen Kapinalle, mutta pelkän maalein mättämisen sijaan valmentaja olisi mielellään katsonut useampia puolenvaihtoja ja rauhallisempaa, taktisempaa pelaamista.

Punaisen joukkueen viimeinen Opel-liigan sarjaottelu pelattiin Hyvinkäällä HyPS Punaisen vieraana. Ottelun alkupuoli oli vähän sähläystä, mutta loppupuolella saatiin homma kulkemaan, "ketsuppipullo auki" ja se oli taas menoa se. Edessä on vielä kauden paketointi Opel-liigan lopputurnauksessa.

Ti 2.10.2018 FCFJ Sininen 1 17:30 * Mäntsälän harjoitusnurmi, Mäntsälä 5-3

Musta joukkue matkasi Opel-liigasyksyn aloituskierroksella TuPS:in vieraaksi Tuusulaan. Sää oli pilvinen ja ennen ottelua ripotteli hieman vettäkin, mutta matsi saatiin kuitenkin pelata kuivin jaloin. TuPS:ia vastaan oli mukava pelata, sillä vastus oli tasainen, molemmat hallitsivat syöttelypelin, puolustivat hyvin ja hyökkäsivät aktiivisesti. Ratkaisupaikkoja oli kummallakin joukkueella. Ensimmäinen vastustajan maali oli hieno eikä jättänyt mitään jossiteltavaa, kuten ei myöskään Mikon hieno tasoitus! Kotijoukkue sai kuitenkin maalin vielä ihan ottelun viimeisillä minuuteilla, ja tähän Kapina ei enää ehtinyt vastata. Hyvä peli kaikenkaikkiaan!

FC Kapina Musta kävi Sipoossa pelaamassa Opel-liigan toisen kierroksen vierasottelun. Ensimmäinen puoliaika oli pitkien syöttöjen roiskimista ilman ajatusta, mutta toisella puoliajalla pitkät pallot olivat kiellettyjä. Peli pidettiin leveänä, syöteltiin maltillisesti ja niin maalihanatkin aukesivat.

Syksyn kolmas vastus, RaKe Sudet kohdattiin elokuisena torstaina Rajamäellä. Peli oli joukkueen hallinnassa, mutta loppua kohti kunto alkoi loppua, vaihtopelaajia olisi saanut olla enemmän. Tasapeli on kuitenkin OK tulos.

FCK 07 Musta ja järvenpääläinen NouLa Oranssi kohtasivat Mäntsälän harjoitusnurmella neljännen kierroksen Opel-liigan ottelussa. Ottelun ensimmäinen puoliaika mentiin hyvin tasaisissa merkeissä, kumpikin joukkue syötteli ja sai hyvin luotua paikkoja. Toisella puoliajalla vastustajan peliote kuitenkin jotenkin lipesi pikku hiljaa, ja lopussa nähtiin ottelussa jo niskan päälle päässeen juniorijoukkueen itsevarmojen hyökkääjien suoranaista maali-ilottelua. Puoliajan lopulla valmentaja vaihtoi jo hieman yli-innokkaan hyökkäysosaston alakertaan puolustamaan, ja vastustaja nousikin taas nopeasti mukaan otteluun. Oma maali pysyi kuitenkin puhtaana loppuun saakka vastustajan kovasta yrittämisestä huolimatta!

FC Kapina Musta jatkoi kotipeliputkea viidennen kierroksen vierasottelulla KoiPS Valkoista vastaan, joka oli edellisviikolla kotonaan kohdannut Punaisen joukkueen. Peli ei olisi voinut paljon paremmin mennä, viimeistely ontui hieman, mutta pelillisesti pallo liikkui todella hyvin ja maltilla jaksettiin rakentaa peliä. Hyvä pojat!

FC Kapina 07 Mustan ja HyPS Punaisen välinen Mäntsälän harkkanurmella pelattu syksyn kuudes Opel-liigan ottelu oli nollaseiskojen ikäkausijoukkueen jo sadas jalkapallomatsi kuluvana vuonna! Kapina hallitsi ottelua ja sillä oli runsaasti paikkoja, joista kaksi meni sisään. Vastustaja teki maalin kulmapotkusta.

Seitsemännellä kierroksella Musta joukkue matkasi Hyvinkäälle Martin Susien vieraaksi. Sää oli aurinkoinen, mutta hivenen kolea. Ottelu kulki Kapinan komennossa ja päättyi runsasmaaliseen voittoon.

Opel-liigan viimeisellä kierroksella Mustat kohtasivat kotinurmellaan FCFJ Sinisen Porvoosta. Ensimmäinen puoliaika oli varsin tasainen, pallo liikkui hyvin mutta Kapina pääsi paikoille useammin, ja teki kolme maalia. Aiemmin päivällä pelattu Mäntsälän alakoulujen futisturnaus alkoi ilmeisesti tuntua ilman vaihtomiehiä pelanneen kotijoukkueen jaloissa, ja toisella puoliajalla FCFJ pääsi paremmin peliin mukaan. Oma peli alkoi paikoitellen olla vähän säheltämistä, mutta tämä oli hyvä lopetus sarjalle, ainakin jännnitys säilyi ottelussa loppuun asti. Vielä lopputurnaus, Opel-liiga on sitten siinä!

LOPPUTURNAUS

Opel-liigan lopputurnaus pelattiin tänä vuonna 6.10. Kalevan urheilupuistossa Keravalla.

FC Kapina Musta - Martin Sudet 3-3

Mustien Opel-liigan lopputurnauksen ensimmäinen ottelu Martin Susia vastaan alkoi Kapinan hallinnalla. Tilanne oli pian jo 3-0 johto, mutta sitten kaksi kantavaa pelaajaa loukkaantui ja oma peli sekosi pahemman kerran, vastustaja tuli pikku hiljaa tasoihin ja oli lähellä voittaa koko ottelun.

KP-75 Vihreä - FC Kapina Punainen 2-0

Punaisten urakka Opel-liigan lopputurnauksessa Keravan tekonurmella alkoi ottelulla "kotijoukkue" KP-75 Vihreää vastaan. Joukkueena pelaaminen oli hieman huonoa, asennekaan ei tuntunut ihan olevan kohdillaan. Valmentaja antoi alussa ohjeeksi kaksi kosketusta palloon, ja tämä tuotti haastetta pelaajille. Loppussa tatsien määrää ei oltu rajoitettu, mutta syötöt eivät edelleenkään löytäneet ajoissa omille. Maalipaikkoja kuitenkin oli, pallo ei vaan mennyt sisään tällä kertaa. Jerppu piti maalivahtina joukkuetta hienosti pystyssä.

RaKe Sudet - FC Kapina Musta 1-2

FC Kapina Musta kohtasi Opel-liigan loppturnauksessa RaKen joukkueen toista kertaa tällä syyskaudella. Edellinen kohtaaminen oli tiukka 2-2 tasapeli, ja muutenkin joukkue on antanyt hyvän vastuksen. Turnauksen alku oli ollut haasteellinen, pelikuntosia pelaajia oli nippanappa riittävästi, mutta niin vaan väännettiin makoisa voitto tiukasta vastustajasta! Veikka teki ekan maalinsa tässä pelissä ja myös Eino pelasi tosi hyvän pelin.

FC Kapina Punainen - FCFJ Sininen/1 3-2

Punaisen joukkkueen lopputurnauksen toinen ottelu Futuraa vastaan oli paljon edellistä parempi. Töitä tehtiin hyvin yksin ja ennenkaikkea joukkueena. Syöttöpeli toimi pääosin hyvin, ja Jerpusta saatiin juoksuvoimaa kentälle. Tästä ottelusta tuloksena oli siis voitto.

FC Kapina Punainen - NouLa Oranssi 3-0

Opel-liigasunnuntain viimeisessä pelissä vastustaja oli NouLa Järvenpäästä. Joukkuepelaaminen saatiin toimimaan ja asenne pysyi hyvänä läpi ottelun. Pari maalia alkuun tuotti taas "maalinhimon" kaikille ja peli hieman hajosi, mutta sitten saatiin taas paketti kasattua ja hoidettiin homma maaliin!

FC Kapina Musta - SV Gul 0-7

Mustan joukkueen turnauksen päätösottelu oli.. no, aikamoisen synkkä, suorastaan musta. Kaksi pelaajaa oli loukkaantuneena eikä vaihtomiehiä ollut, joten pelattiin kahden vajaalla. Ottelun ilme oli alakuloinen ja varovainen, pallollista rohkeutta puuttui ja jalkakaan ei oikein liikkunut. Loppuvihellykseen asti pelattiin kuitenkin, vaikka oma pääty ei pystynyt ihan puhtaana.

Se oli siinä, Opel-liiga vuosimallia 2018 on niinsanotusti pelattu läpi molempien joukkueiden osalta. Talvella osallistutaan Uudenmaan P12 -futsal-sarjaan ja keväällä lähdetään pelaamaan P12 piirisarjaa!