FC Kapina 07 osallistui Alandia Cupiin
Julkaistu: 22.06.2018 00.00

FC Kapina 07 osallistui Alandia Cupiin

Alandia Cup on vuodesta 1978 lähtien vuosittain Ahvenanmaalla järjestettävä jalkapalloturnaus, ja se on Suomen suurin yksinomaan 11-vuotiaiden tyttöjen ja poikien turnaustapahtuma. Nollaseiskat on Kapinan ensimmäinen ikäkausijoukkue, joka osallistui vuoden 2018 Alandia Cupiin ajalla 17.-21.6. Mukana oli kaikkiaan 98 joukkuetta muunmuassa Suomesta, Ruotsista, Virosta ja Englannista.

FC Kapinan osalta turnausreissu alkoi perjantai-iltana autojen pakkaamisella. Liikkeelle kohti Turkua lähdettiin kello 03:45 autosaattuessa Mäntsälän linja-autoasemalta. Turusta jatkettiin autolautalla Maarianhaminaan. Ensimmäisenä iltana ei vielä ollut pelejä, vaan elämyksellinen avajaiskulkue, jossa joukkueet marssivat Wiklöf Holding Arenalle kuuntelemaan avajaispuheen. Tämän jälkeen seurattiin Veikkausliigaottelua IFK Mariehamn - Rovaniemen Palloseura samaisella areenalla.


Majoitus oli läheisellä koululla, vain noin reilun 300 metrin päässä pelikentästä, ja puitteet olivat muutenkin kunnossa. Nukkuminen tapahtui retkipatjoilla ja makuupusseilla luokkahuoneessa. Päivän aikana syötiin kolme ateriaa, nälkä ei mitenkään päässyt yllättämään.

Säätkin suosivat, sillä suurimman osan viikkoa Maarianhaminassa paistoi aurinko. Tuuli oli hieman kiusana, mutta niinhän se saarilla usein on.

Otteluohjelman tahti oli mukavan leppoisa, periaatteessa alkusarjassa oli joka toinen päivä vain yksi ottelu, ja joka toinen päivä kolme ottelua. Yhden ottelun päivinä ehdittiin käydä mm. Taffel Chipsien tehtaanmyymälässä, Merenkulkumuseossa (purjelaiva Pommernille tosin ei tällä kertaa päästy), sekä leppoisassa Mariebad-uimalassa. Myös meneillään olevaa jalkapallon MM-turnausta Venäjällä seurattiin vapaa-aikana, kun saatiin läppäri yhdistettyä luokkahuoneen videotykkiin.

Keskiviikkona oli illemmalla vielä vauhdikas turnausdisko. Torstaina aamupäivällä käytiin vielä katsomassa Alandia Cupin poikien sarjan loppuottelu, Sollentuna FK Tegel - GrIFK Black. Paluu oli samaisena iltapäivänä samalla kaavalla kuin tulokin, kotona Mäntsälässä oltiin noin kymmenen maissa illalla.

Pojille täytyy antaa erityismaininta hyvästä käytöksestä, mitään isompaa hulinaa tai riitelyä ei koko reissun aikana oikeasti ollut! Alandia Cup oli kokonaisuudessaan tosi kiva kokemus ja jätti hyvät muistot, siksipä haastammekin myös FC Kapinan nuoremmat ikäluokat kokemaan sen. Nollakasien ikäkausijoukkue kuulemma odottelee jo innokkaana vuoden 2019 tapahtuman ilmoittautumissivujen avautumista. ;-)

Alla on kooste kaikista ottelutulosten yhteydessä julkaistuista otteluraporteista. Tsekkaa kuvia myös FC Kapina 07:n Instagramista, http://www.instagram.com/fckapina07!



Fagersta Södra - FC Kapina 0-2

Ahvenanmaan turnauksen ensimmäinen peli ruotsalaista Fagersta Södraa vastaan oli hieman hakemista, uudehkolla kolmen pakin muodostelmalla. Laitapakit eivät oikein ymmärtäneet nousta hyökkäyksiin mukaan, joten vaarallisia hyökkäyksiä ei alussa syntynyt. Peli lähtikin rullaamaan vasta puoliajan paikkeilla. Vastustaja oli tätä ennen vetänyt tyhjästä maalista ohi. Aarni aloitti maalinteon laukomalla pallon hienosti alakulmaan. Toinen maali tuli Vilin laukauksen irtopallosta, jonka maalivahti torjui, mutta Aaron ehti palloon ensimmäisenä!

FC Kapina - FC Kontu Valkoinen 1-1

Alandia Cupin toinen ottelu FC Kontu Valkoista vastaan oli kovaa taistelua, jossa vastustaja menetti hermonsa, kun meni hieman tunteisiin puhdas ja kova pelaaminen. Vastustaja oli erittäin nopea ja taitava ryhmä, mutta meidän pakit hoitivat hommansa kunnialla! Kapinan maalin teki laitapakkina häärivä Joona, joka painaakin töitä kentällä aivan eläimen lailla joka pelissä. Lopputuloksena 1-1 tasapeli.

Karhu-Futis Otsot - FC Kapina 2-2

Kolmannen ottelun vastus oli porilainen Karhu-Futis Otsot. Pelissä näkyi väsymys ja pienet kolhut. Kuitenkin Kapinalta hyvää taistelua, kuten jokaisessa pelissä tähän asti. Ensin Vili vei meidät johtoon hienolla vedolla ja siitä tovi, niin vastustaja tasoitti. Sitten toisen puoliajan puolessavälissä Aaron pääsi kääntymään boksin kulmalla ja laukoi alakulmaa kohti, jonka maalivahti torjui ja Atte juoksi paikalle ja laittoi pallon maaliin! Aivan pelin viimeisillä sekunneilla pallo pelattiin meidän boksiin ja Kapinan pelaaja nosti käden rintansa eteen, johon pallo osui ja tuomari antoi pilkun käsivirheestä. Huomion arvoista, että yhtään vaparia ei taidettu annettu yhdessäkään pelissä ennen tätä, vaikka niitä tilanteita oli yli kymmenen. Sitten kun se on meidän boksissa, niin tietysti se vihelletään!

FC Kapina - FC Honka-1 2-0

Maanantaina, toisena pelipäivänä, oli vain yksi ottelu Honka 1:stä vastaan. Hieman hermostunut alku meiltä pallollisena, mutta lähti taas kuitenkin rullaamaan alakerran johdolla. Puolustettiin hyvin ja vaikka hyökkäys hieman takelteli, niin jaksettiin hyvin tehdä töitä. Sitten valmentaja otti pienen riskin ja nosti tarkoituksella Joonan laituriksi. Joona ja Joonas voittivat pallon laidassa, Joona laittoi yhdellä kosketuksella pallon pakin ohi, pelasi pallon maata pitkin maalin eteen ja Vili laittoi ykkösellä maaliin! Toinen maali tuli meidän pidemmän hyökkäyksen jälkeen, kun irtopallo kimposi Joonakselle oikeaan reunaan - Joonas otti löysät pois, sekä pommitti etuyläkulmaan. Hyvä taistelu taas joukkueelta!


HPS Musta - FC Kapina 4-0

Kolmannen ottelupäivän, eli tiistain, eka peli HPS Mustaa vastaan pelattiin vaihteeksi sadesäällä. Esitys oli peli-ilmeeltään heikoin tähän asti. Yrittäminen ei ollut niin hyvää kuin aiemmin. Vastustaja oli kuitenkin ansaitusti lohkon kärjessä, eikä jättänyt jossiteltavaa. Voidaan sanoa, että oman joukkueen selkäranka katkesi valitettavasti jo ensimmäiseen maaliin (joka oli paitsion rajamailla!).

FC Kapina - PPJ Eira Vita 2-1

Kolmannen turnauspäivän toiseen otteluun keli oli kirkastunut jälleen aurinkoiseksi. Myös peli oli jo paljon parempi ilmeeltään, mutta maalinteko ja murtautuminen tuotti paljon vaikeuksia. Jos ei tehdä itse maalia, niin vastustaja kyllä tekee, joten tappioasemasta täytyi alkaa puristamaan. Ankara taistelu tuottikin tulosta, kun Ilari sai pallon boksin kulmalla ja laittoi yläkulmaan tasoituksen! Peli ei ollut kovin harkittua eli niinsanotusti kaunista, vaikka yleensä siihen pyritään. Joka tapauksessa hyvä joukkue voittaa myös hieman säheltämällä, rumalla futiksella. Voiton varmisti jälleen Ilari ottelun toisella nätillä maalillaan viimeisellä minuutilla!

FC Kapina - FC Nõmme United 07 1-3

Tiistaipäivän viimeiseen peliin asennoiduttiin hyvin ja se tuotti tulosta. Vastustaja oli virolainen FC Nõmme United, jonka toiminta joukkueena vaikutti hyvin organisoidulta. Joona pääsi yksin läpi ja lähti kiertämään veskaria. Maalivahti kaatoi Joonan, ja pallo pilkulle! Joona veti itse ja laittoi sen varmasti maaliin. Muutaman minuutin kuluttua Joona olikin jo uudestaan yksin läpi, mutta veskari torjui vedon hienosti! Vastustaja painoi kovaa päälle ja selvittiinkin pitkään, kunnes ekan puoliajan lopussa vastustaja sai hienon puolenvaihdon ja pääsivät laukomaan oikealta. Kova laukaus upposi maaliin ja tasatilanteessa tauolle. Väsymys alkoi jo pojilla painamaan ja vastustaja jaksoi juosta edelleen. Pari maalia vielä tuli omiin ja pilli soi loppuvihellyksen merkiksi. Loistava peli meiltä kuitenkin laadukasta vastustajaa vastaan, joten ylpeitä saatiin olla itsestämme!

Puotinkylän Valtti - FC Kapina 4-1

Alkusarjan viimeinen ottelu pelattiin keskiviikkona hienoissa, Veikkausliigatason puitteissa Wiklöf Holding Arenan nurmella. Ottelun vastus oli helsinkiläinen Puotinkylän Valtti. Kapina ei jotenkaan ollut yhtään valmiina peliin ja vastustaja oli - koko ajan tultiin tilanteisiin pari askelta myöhässä, joten helpolla pääsi vastustaja johtoon. Eikä saatu vaihdoillakaan joukkuetta oikein heräteltyä, joten ajatus oli karussa koko ajan läpi pelin. Ainoa maali meille tuli Aaronin toimesta, kun Joona pelasi pallon Atelle ja Atte näki Aaronin vapaana maalin edessä, eikun pallo maaliin! Hetken yritettiin sen jälkeen tsempata, mutta sitten annettiin pari lahjamaalia vastustajalle lisää, ja peli oli taputeltu.




FC Kapinan taival päättyi siis tällä kertaa alkusarjan kuudenteen sijaan, tuloksella kolme voittoa, kaksi tasapeliä ja kolme tappiota. Turnauksen poikien sarjan voitti lopulta ruotsalainen Sollentuna FK Tegel niin vakuuttavalla esityksellä, ettei siinä olisi kyllä Kapinakaan mahtanut mitään (jos siis finaaliin asti olisi päästy).

Asiasta tarkemmin kiinnostuneille, lohkon tarkempi tulospalvelu löytyy Procup-palvelusta: http://www.procup.se/cup/cupresclass_skin01.php?Cu...

Seuran uusimmat