Nollaseiskat osallistui kahdella joukkueella Helsinki Cupiin
Julkaistu: 14.07.2018 00.00

Nollaseiskat osallistui kahdella joukkueella Helsinki Cupiin

Otsikon kuvassa sekä 07 että 08 -joukkueet valmistautumassa avajaismarssille Eduskuntatalon portailla.

Nollaseiskat osallistuivat kahdella joukkueella Helsinki Cupiin heinäkuun toisella viikolla 9.-14.7. Ensimmäiset kolme päivää (ma-ke) pelattiin alkusarjaa, ja torstaina sekä perjantaina olivat finaalisarjan pelit, joissa seuraavaan peliin pääsi vain voitolla.


Kuva: alkusarjan tulokset. FC Kapina Punainen jatkoi B-finaaliin ja FC Kapina Musta C-Finaaliin.

Punaisen joukkueen turnaus

Punaisen joukkueen pelaajalistalle oli merkitty Eemil, Veeti, Vili, Lukas, Aaron, Joona, Matias, Aleksi ja Ilari. Lisäksi 06-joukkueesta ovat vahvistuksina mukana Jesper ja Jere. Joukkuetta valmensi Ville.

Punaisen joukkueen taival aurinkoisella Myllypuron nurmella käynnistyi maanantaina ottelulla PPJ/Eira sinisiä vastaan. Peli oli tasainen, vastustaja teki maalit pitkistä palloista ekalla puoliajalla. Toisella puoliskolla pallonhallinta oli täysin meillä ja maalipaikkoja riitti, mutta vain yksi kavennusmaali onnistuttiin tekemään. Tuloksena 1-2 tappio.

Maanantaipäivän toisessa Myllypuron ottelussa FC Kapina 07 Punainen kohtasi HJK Munkan sinisen ryhmän. Ylivoimainen vastustaja vei meitä ekan puoliajan kuin litran mittaa, vaikka ei maaleja tullutkaan. Tokalla puoliajalla saatiin pallonhallintaa hieman ja oma puolustus aukesi samalla myös, joten laadukas vastustaja iski hyvistä paikoista varmasti sisään. Ottelutulokseksi kirjattiin 2-0 tappio.

FC Kapina Punainen ja POHU Sininen mittelivät tiistaina Myllypurossa. Vastustaja taitava ja nopea ryhmä vei 1v1-tilanteet alussa ja teki muutaman maalin heti alkuun. Muutettiin hieman pelaajien paikkoja, joten saatiin peli hallintaan oikealla roolituksella ja joukkuepelaamisella. Kuitenkin maalinteko takkusi, eikä saatu kuin yksi maali tehtyä. Lukemat ei kerro pelistä ihan totuutta tasoerosta, mutta tulos oli siis 5-1 tappio.

FC Kapina ja Espoon Palloseuran Musta B2 -joukkue ottelivat keskiviikkona Helsinki Cupissa Lauttasaaren tekonurmella. Vastustajan pelitapa selvisi heti ekoista minuuteista, kun he pelasivat nopealle ja isokokoiselle kärjelleen pallon ja heti soi meidän päässä. Sitten otettiin kaveri tiukasti kiinni ja alettiin pelaamaan omaa peliämme. Loppu olikin Kapinan hallintaa pääosin, vaikka vastustajan kärki yrittikin kovasti hakea maaleja lisää. Erityismaininta Allulle, joka löysi oman itsensä ja dominoi taidollaan hyökkäysalueella. Allu veivasi elasticoa, sekä askelharhautuksia, josta syntyikin hieno syöttö Joonan tekemään 3-1 maaliin, joka jäikin lopputulokseksi (eli 3-1 voitto).

FC Kapina Punainen kohtasi keskiviikkona Lauttasaaren nurmella vielä Opel-liigastakin tutun TuPS P07 Haaste -joukkueen. Vastassa oli tasainen joukkue, joka yritti kovasti taistella alussa. Saimme kuitenkin pelimme kulkemaan aika mukavasti ja menimme muutaman maalin karkumatkalle. Vastustaja taisteli hienosti koko pelin ajan. Erityismaininta Joonalle, joka dominoi nopeudellaan, sekä työnteollaan, joten hän olikin osallinen melkein jokaisessa Kapinan tekemässä maalissa. Tuloksena makoisa 5-2 voitto ja lippu B-finaalisarjaan torstaille.

B-finaalisarjan ensimmäisen kierroksen ottelussa torstaina FC Kapinan nollaseiskojen joukkue matkasi Siltamäen nurmelle pelaamaan pilvisessä, mutta hiostavan helteiseissä säässä. Sama PK-35/1 ryhmä oli ollut aiemmin vastassa talvella Pajulahdessa, taitava ja joukkueena pelaava vastustaja. Menimme hieman onnekkaasti johtoon parin minuutin pelin jälkeen, kun Aaron pelasi itsensä seinäsyötöillä oikealta läpi ja keskitti pallon suoraan maalivahtia kohti. Pallo lipesi veskarin käsien välistä ja Allu seurasi tilanteen hienosti ja painoi pallon viivalta maaliin. Oma peli oli kuitenkin aivan hukassa miltei koko pelin, joten vastustaja pääsi paremmin pallolle. Laadukas vastustaja painoikin pari maalia ja paineli B-finaalipolun seuraavalle kierrokselle pudottaen Kapina Punaisen jatkosta tappiolukemin 3-1.


Helsinki Cupiin sisältyi toki myös paljon oheisohjelmaa. Maanantaina marssi, maailman suurin joukkuekuva Senaatintorin portailla, livemusaa ja Midnight Hawksien ylilento! Tiistaina Musta joukkue matkasi Z-junalla Väinämöiselle pelaamaan. Keskiviikkoiltana oli Helsinki Cup Summer Party -turnausdisko Allas Sea Poolilla, esiintyjälistalla mm. Dj Rony Rex, Ilta ja Nelli Matula! Käpylän tapahtumakeskus Love The Ball Center tarjosi myös paljon tekemistä. Taustalla oleva kuva on muuten otettu Korkeasaaren lautalta, sillä turnausviikkoon sisältyi myös ilmainen sisäänpääsy eläintarhaan.


Mustan joukkueen turnaus

Mustassa joukkueessa pelasivat Roni, Miko, Joonas, Aksu, Aarni, Eino ja Sirli. Lisäksi vahvistuksina mukana ovat 06-joukkueesta Onni ja Santeri. Joukkuetta valmensi Antti, ja joukkueenjohtajana toimi Tomi.

Musta joukkue kohtasi ensimmäisessä pelissä aurinkoisella säällä Siltamäen nurmikentällä vuosaarelaisen FC Viikingit. Kapinan peli tyssäsi tällä kertaa vastustajan prässiin. Alku oli vauhdikasta ja ihan hyvin pysyttiin vauhdissa mukana loppuakin kohti, vaikka työlästä paikoitellen oli. Aksu ja Onni vastasivat hienosta tasoitusmaalista, ja tämä antoi vähän tsemppiä mutta peli ei lopulta kääntynyt meille, vaan peli päättyi 2-1 tappioon. Vastustaja lopettikin pelipäivän lohkon kärkisijalla.

Maanantaipäivän toinen ottelu oli HJK/EAST Valkoista vastaan. Aurinkoisella nurmella Kapina sai pelin hyvin käyntiin ja maaleja tuli. Kolmessa neljästä maalintekijän selässä luki Korhonen, ja kerran Pekola. Lopputulos oli 4-0 voitto. Koko joukkueella oli hieno tsemppi, sen toivottiin kantavan myös tuleviin peleihin. Päivä päättyi lohkon kolmossijaan.

Tiistaina Kehä III:n ulkopuolelta junalla tuleva FC Kapinan nippu kohtasi Helsinki Cupissa perihelsinkiläisen PPJ Eira valkoisen lähestulkoon sen kotikulmilla, Väinämöisen kentällä. Ottelu oli tasainen ja jännittävä vääntö, tilanteita oli molemmin puolin mutta maaleja ei nähty. Tuloksena siis maaliton 0-0 ja pistejako.

Seuraavassa ottelussa kantakaupungin sydämessä, Väinämöisen kentällä, FC Kapina Mustaa vastaan asettui vantaalaisen VJS:n joukkue. VJS pyrki pelaamaan samankaltaista jalkapalloa kuin Kapina, syötellen eikä pelkkään juoksuvoimaan luottaen. Kapinan peli lähti kulkemaan paremmin toisella puoliajalla, kun keskikentällä havaittu epätasapaino korjattiin taktisella forman muutoksella. Tilanteita oli, mutta pitkään näytti että tästäkin pelistä tahkottiin maalitonta tasatulosta, sitten aivan ottelun lopulla vastustaja onnistui hyödyntämään puolustuksen nukahduksen ja teki läpisyötöllä sekä hienolla spurtilla maalin! Ottelu päättyi 0-1 tappioon. Lohkossa oltiin tässä vaiheessa kolmantena ja matkalla B-finaaleihin.

Helsinki Cupin keskiviikkopäivän ainoassa ottelussa Kapina Musta kohtasi Kauklahden Pyrinnön juoksuvoimaisen joukkueen Siltamäessä. Kapina tuli aina pari askelta perässä, ja kunto ei oikein riittänyt näiden kavereiden perässä koko ottelun ajan. Parempi joukkue voitti, Joonas taisteli kuitenkin hienosti sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä ja oli lähellä tehdä maalin. Lopputulos oli 4-0 tappio. Pitkähkö tasapeli- ja tappioputki pudotti Mustan joukkueen lopulta alkusarjan viidennelle sijalle, eli edessä olisivat C-finaalit.

Torstai-iltapäivä lämpimässä Pirkkolassa ja ensimmäinen C-finaalin jatkopeli edessä. Otetaan helppo voitto ja kävellään jatkoon, eikö niin? No ei tietenkään. KeiKa Keltaisen juoksuvoimaiset pelaajat ja kärkkyvä kärki laittoivat Kapinan puolustuksen helisemään. Valmentaja myönsi että oli valinnut hieman vääränlaisen kolmen topparin muodostelman, jotka muokattiinkin toiselle puoliajalle. Lopulta pelattiin jopa neljällä pakilla, laitapuolustajat ikäänkuin wingbackeinä. Vastustaja pääsi kuitenkin ensimmäisellä puoliajalla kahden maalin etumatkalle. Aksu ja Onni taistelivat hienon kavennusmaalin. Kapina otti pelin hyvin hallintaan toisen puoliajan alussa, maalipaikkoja tasoitukseen oli tarjolla enemmän kuin tarpeeksi - ei vaan mennyt sisään, ei sitten millään. Sitten loppui vähän kunto ja loppupeli oli taas puolustamista. Vastustajan kolmas maali tuli aivan peliajan lopulla.

Kapinan pelaajat sekoilivat rooleissaan keskikentällä, tehtiin hätäisiä "arvotaan arvotaan" -ratkaisua syöttöjen kanssa ja tatsit palloon olivat puolustuspäässäkin varsin louhikkoisia, mistä vastustajan kärkkäät prässäävät hyökkääjät toki kiittivät. Sirli taisteli hienosti maalissa ja pysäytti monta vaarallista tilannetta!

Ei voi mitään, nollaseiskojen Mustankin joukkueen taival sen historian ensimmäisessä Helsinki Cupissa päättyi tähän jatkosarjatappioon lukemin 1-3. Mutta kyllä meistä varmasti kuullaan vielä tulevina vuosina!


Kuvassa nollaseiskojen Musta joukkue jatkosarjatappion jälkeen. Punaisesta joukkueesta ei valitettavasti ole kuvaa.


Loppukaneettina turnauksesta: joukkueiden peli-ilme oli kokonaisuudessaan loistava, vaikka pieniä notkahduksia tulikin matkan varrella. Kuitenkin turnaus osoitti sen, että tämän vuoden tavoite joukkuehengen kasvattamisesta ja joukkueen hitsautumisesta on onnistunut hienosti. Jokainen pelaaja on osa joukkuetta ja hyväksymme jokaisen uuden pelaajan joukkueeseen. Tiukoissa paikoissa vastuunkantajia on löytynyt "yllättävistä" pelaajista, joka on jälleen osoittanut sen, että kehittymistä tapahtuu jokaiselle, kunhan kaikille antaa aikaa ja mahdollisuuden.

Tappio ja putoaminen tietysti hieman harmitti sekä pelaajia että valmennusjohtoa vaihtelevasti sujuneen alkusarjan jälkeen, mutta nyt vaan kootaan itsemme ja palataan kentille kesätauon jälkeen henkisesti entistä vahvempina! Elokuussa alkaa taas Opel-liiga.


Seuran uusimmat