Taitokisa-info


Oheinen alustus on koostettu Suomen Palloliiton materiaaleista:

TAITOKILPAILUT - YKSI PELAAJAKEHITYKSEN MITTAREISTA

Taitojen opettaminen on tärkeä osa-alue suomalaisessa juniorifutiksessa. Taitokisat ovat oiva tapa edistää etenkin taitojen oppimisen herkkyysvaiheessa olevien lasten kehitystä.

Seurojen taitokilpailut

Tavoitteena on, että jokainen junioriseura järjestää seuran taitokisat, johon kaikki seuran junioripelaajat osallistuvat. Tapahtuman tulisi olla luonnollinen osa seurojen - ja siten joukkueiden - vuosikalenteria. Kisat ovat yksi hyvä mittari tarkasteltaessa sekä yksilöllisiä pelaajakehityksen tuloksia että seuran pelaajakehitystä kokonaisuutena.

Seurojen kisoissa pronssi-, hopea- ja kultamerkkituloksen saavuttaneet saavat osallistumisoikeuden piirin taitokisoihin.

OMALLE HUIPULLE OHJATULLA JA OMATOIMISELLA HARJOITTELULLA

Ohjaajilla ja valmentajilla on ratkaiseva merkitys taitojen opettajina ja harjoitteluun innostajina. Suuri määrällinen taitojen harjoittelu on mahdollista, jos pelaaja innostuu omalla ajalla harjoittelusta. Taitokilpailulajeja on hyvä käyttää selkeinä kotitehtävinä.

Kilpailulajit opettavat keskittymään suoritukseen

Seura- ja piiritasolla on lukuisia harjoituksia, tapahtumia ja kilpailuja joihin osallistuu tuhansia lapsia ja nuoria. Taitokilpailu on yksilölaji joukkuepelimme maailmassa. Taitokilpailulajit ovat erinomainen keino harjoitella myös keskittymistä. Lisäksi kilpailutilanne on lapselle kova ja haastava juttu, jota pitää opetella siinä missä lajin taitojakin!

Motivaationa älykäs ja taitava pelaaminen

Taitokilpailulajit ovat osa kokonaisvaltaista yksilöllistä valmennusta. Niiden avulla voi seurata yhden osa-alueen kehitystä. Lähtökohtana ja innostuksen vauhdittajana on aina peli. Peli tarvitsee taitoja ja taidot kehittyvät pelissä. Pelaamisen lisäksi taitojen oppiminen vaatii yksittäistä taitosuorituksen hiomista. Kun nämä yhdistetään, syntyy taitava ja älykäs pelaaminen. Taitokilpailulajeissa tarvitaan myös hyvää kehonhallintaa, nopeutta ja ketteryyttä. Lajien harjoittelu tukee myös liikunnallisia perustaitoja.

Kohti omia ennäkyksiä ja taitavaa pelaamista!

Tarkempaa tietoa taitokisoista Palloliiton Uudenmaan piirin sivuilla: https://www.palloliitto.fi/uusimaa/pelaajakehitys/...


Taitokilpailusäännöt 2017: https://www.palloliitto.fi/sites/default/files/lii...

Taitokilpailulajien esimerkkisuoritteet Huuhkaja-TV:ssä:

Pituuspotku - http://huuhkaja.tv/?huu=64650EF3

Syöttö - http://huuhkaja.tv/?huu=8F281662

Pusku - http://huuhkaja.tv/?huu=B6130293

Pujottelu - http://huuhkaja.tv/?huu=978327DA

Kuljetus-keskitys - http://huuhkaja.tv/?huu=49325D1F

Kuljetus-laukaus - http://huuhkaja.tv/?huu=DFF9FEC3

Ponnauttelu - http://huuhkaja.tv/?huu=9668EF16


Palloliiton Uudenmaan piiri järjestää kiinnostuneille myös lisämaksullisia Taitokisakoulu-tilaisuuksia Espoon Laaksolahdessa 9.10. - 11.10., lisätietoa täältä: https://www.palloliitto.fi/uutiset/uudenmaan-piiri...


   
Lisää uutisia
FC Kapina
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Anmälningar/Ilmoittautumiset
Kategoriat